Nyheter i Loops oktober 2021

Nya funktioner i Loops Nu blir det ännu roligare att bygga i Loops! Läs mer om varför och se filmen som visar några av de nya redigeringsmöjligheterna. Teamsappen har också blivit ett snäpp vassare!

Följande har hänt i Loops sedan du fick den senaste uppdateringen: 

  • Ny editor med massa fina funktioner
  • Ljudfiler som laddas upp blir uppspelningsbara
  • Listorna är numera ”smarta” och går att pausa
  • Förbättrad funktionalitet vid stora bilder
  • Du kan bädda in iFrames i dina Loopar
  • Du kan använda bilder även i SVG- och HEIC-(apples nya) format
  • Du kan hämta en specifik loop till ett utvalt Team
  • Du kan få dina Loopsnotiser direkt i Teams

Hämta en loop till Teams

När du arbetar inne i Teams kan du nu välja att hämta en specifik loop som du startat i Loops och lägga till  den i en flik till dina elever i ett utvalt Team. Det gör det ännu enklare för eleverna att hitta rätt direkt. Du kan nu också få dina Loopsnotiser inne i Teams!

Listiga listor

Brukar du göra listor i noderna när du bygger loopar? Då har du kanske märkt att det tidigare inte gick att ”pausa” en lista, skriva något emellan och sedan återuppta listan. Men det kan du göra nu! Håll bara nere Skift-tangenten när du gör en ny rad, så blir den utan punkt eller nummer.

Bädda in iFrames!

Youtube och Vimeofilmer har alltid gått bra att bädda in i Loops och sedan ett tag även filmer från O365. Men det finns mycket annat som du kan vilja bädda in i dina loopar. Många siter erbjuder dig en bit inbäddningskod som du kan lägga in på exempelvis en blogg, eller någon annan yta där du vill ha något inbäddat. Koden tas emot i en så kallad iFrame som visar upp innehållet från den ursprungliga sidan. Nu kan även Loops ta emot iFrameinbäddat material!

Ljudfiler blir ljudspår!

När du laddat upp ett ljudspår i Loops tidigare så har det lagt sig som en fil. Filen har inte gått att  spela upp direkt i Loops så som de ljudfiler gör som du spelar in direkt i Loops, utan deltagaren har behövt ladda ner den för att lyssna. Nu har vi ordnat så att ljudfiler som laddas upp lägger sig som uppspelningbara ljudfiler istället!

Uppladdning av stora bilder

Om du arbetat med stora bilder i Loops byggverktyg så har du märkt att det ibland inte går att spara. Från och med nu laddar vi därför upp alla bilder till en molntjänst där de formateras om till en lämplig storlek och sparas så länge de används i Loops. Det sker just när du lägger in bilden och ibland dröjer det därför någon sekund innan den visas.