Nyheter i Loops, mars 2021

Ny design och funktion i våra pop-uper

Vi har gjort om design och text på samtliga pop-uper. Dels för att vi vill ge Loops ett lite annat uttryck, med de nya illustrationerna och dels för att det fanns en del fallgropar att trilla i på väg in i Loops. Bland annat har det varit många som skapat en egen organisation i Loops då de egentligen ville tacka ja till en inbjudan som de fått till en organisation som redan finns. Här syns den nya designen med vår lilla astronaut, grön kant och ny stjärnhimmelsbakgrund.

Gå med i loop via länk, ej kod

När vi gjort om pop-uperna så har vi också sett att de dubbla vägar som vi haft för att gå med i en loop inte längre behövs. När en lärare har startat en session så kunde elever bjudas in till den via en kod, som de själva knappade in, eller via en länk, som läraren delade. Eftersom vi sett att väldigt få av er använder koden så valde vi att ta bort den möjligheten så från och med nu delar du som lärare länken för att bjuda in dina elever till loopen (och Loops, om de inte redan har konton i Loops).

Bekräfta e-post på ett enklare sätt

En ny deltagare som blir inbjuden till loops utan att den som bjuder in angett e-post (exempelvis på det sätt som visas ovan, via kod) måste bekräfta sin e-postadress. Tidigare gjorde man det genom att lägga in en sexsiffrig kod som man hämtade i mejlet. Nu har vi istället lagt en länk i mejlet för nya användare att klicka på för att bekräfta sin e-post, vilket bör fungera smidigare.

Ny design på våra mejl

Vi har bytt till vit bakgrundsfärg och en enkel och tydlig design på alla mejl som skickas ut från Loops. Vi vill helt enkelt att de ska se bra ut i så många olika mejlprogram som möjligt och att det ska vara tydligt vad mejlet handlar om. Såhär ser till exempel det nya mejlet ut när du begärt att få återställa ditt lösenord.

Lärarens namn syns

Namnet på läraren som startat en loop loopen har inte tidigare visats för eleven, på loopen där den ligger på Startsidan. Nu visar vi namnet på den lärare som Startat loopen.

Notiser från andra lärare

Lärare som samarbetar en loop får nu notiser om andra lärare varit inne och gett feedback, inte bara i notislistan utan även i lärarpanelen.

Lärare kan byta lösenord på sin egen elev

Vi har fått många önskemål om att lärare ska kunna byta lösenord på sina elever. Vi har byggt den funktionen nu. Läraren söker fram eleven i listan under Deltagaradministration, klickar på elevens namn och sedan på Sätt nytt lösenord. Såhär det ut:

Om en skola inte vill att lärare som inte är administratörer ska ha den möjligheten så kan man bocka ur den under sina Organisationsinställningar.

Ta bort Bjud in kollegor

Vi har tidigare haft en knapp där det står Bjud in kollegor på lärares startsida. Vi valde att ta bort den eftersom den förvirrar mer än den hjälper till. Nu bjuder du in både lärare och elever enbart under skolans Deltagaradministration.