Oppdateringer i Loops, høsten 2020

Uppdateringar i Loops v 43

Nyheter

• – Som elev kan du välja att bifoga en fil från One Drive i ditt svar.
  • – Loopar i biblioteket som har låsta hubbar, kommer lärare från och med nu att kunna förhandsvisa, men inte elever (i de fall de har tillgång till biblioteket).
  • – Om du lägger till en länk i en kommentar så blir den från och med nu aktiv och klickbar.

Buggfix

• – När du som lärare valt en elev i den vita listan i lärarpanelen så ska den fortsätta vara markerad i gråt då du flyttar markören, tills du väljer en ny elev. Den funktionen hade fallit bort men är nu tillbaka.

Uppdateringar i Loops v 45

• Utländska skolor är nu skolorganisationer, de låg tidigare i företagsorganisationer. Vi har inte för avsikt att lägga det i produktion ännu.
  • Gamla e-post inbjudningar kommer att rensas ut efter en månad.
  • Vi bygger om Startsidan, både tekniskt och utseendemässigt, lägger inte ut det i produktion ännu.
  • Vi har gjort förändringar i admin då man sätter upp en lösning med OpenID connect.
  • Om en eleven inte får bygga loopar (enl inställningar i admin) kommer rubriken Mina loopar inte att visas.
  • Vi har tagit bort Planeringar från Startsidan.
  • Vi har byggt ett nytt sätt att bädda in filmer i Loops då det gamla slutade fungera då och då och behövde startas om.

Uppdateringar i Loops v 47

Förbättring av arbetsflödet

• När du remixar en loop från biblioteket så tas en kopia som läggs under Mina loopar. Det här har varit lite av ett mysterium att förstå, så nu har vi adderat en pop-up ruta som dels berättar vad som händer och dels ger dig möjlighet att byta namn på den remixade loopen innan den landar på sidan Mina loopar.
  • Tidigare har det varit så att när du editerar en loop som är utdelad, genom att klicka på Ändra loop, så har du fastnat i ett visningsläge av loopen då du editerat klart. Du har varit tvungen att gå via Startsidan och tillbaka in i lärarpanelen för sessionen. Nu har vi lagt till en knapp som tar dig direkt tillbaka till lärarpanelen från editeringsläget.

Mindre ändringar

• På en startad loop som du som lärare delat ut finns en knapp där det står Till lärarpanel. För de som arbetar med Loops i företag har det varit aningen missvisande, så nu står där till Ledarpanel på deras knapp.
  • Vi har två menyer som fälls ner i Loops. Det är Organisationsväljaren och notiserna. Tidigare har du varit tvungen att klicka på Namnet på menyn för att stänga den, efter att den öppnats. Nu kan du klicka var som helst utanför menyn så stängs den.

Administration of an organisation

• Det finns företag och skolor som arbetar med Loops på distans som vill att supportärenden i första hand ska gå till dem själva, då många frågor handlar om innehållet i looparna, och vad de ska göra när de avslutat en loop, snarare än handhavandet av Loops. Därför har vi skapat möjlighet för er som vill det att ange en epost för er organisation i Loops som vi lägger i sidfoten istället för vår vanliga support-epost. När en deltagare klickar där så skapas ett mejl med den adress ni angett.
  • Vi har förtydligat rubrikerna i menyn som fälls ner då en klickar på Organisationsinställningar så att det blir lättare att förstå vad som går att göra där. För administratörsbehöriga är rubrikerna nu: Administration av deltagare samt Organisationsinställningar.