Importera alla skolans elever (och lärare) på en gång

Som administratör, eller lärare med behörighet, kan du importera alla skolans elever och lärare på en gång, insorterade i grupper. För att göra det väljer du Översikt och sedan Importera deltagare. Börja med att ladda ner mallen så att du ser vilka uppgifter du ska fylla i om varje person. (Bild på mallen finns nedan). Klicka gärna på fliken ”Instructions” för att se ett exempel på hur mallen ska fyllas i. När du är klar laddar du upp filen. Filen måste vara i excelformat.

Sedan får du två val. Du kan välja att simulera en import för att kontrollera att allt blivit som du tänkt dig. Du får en bekräftelse på simuleringen med en rapport, via e-post, inom ett par minuter. Eller så väljer du att genomföra importen direkt. Även då får du en bekräftelse, med en rapport via e-post inom ett par minuter. En sak som är bra att veta är att eleverna och lärarna inte kommer att behöva bekräfta sina konton med e-post när du importerar dem på det här viset. De kan logga in direkt, med e-posten som användarnamn, och det lösenord du valt. Om du vill kan du välja samma lösenord för alla och så byter eleverna och lärarna lösenordet direkt när de har kommit in.