Single sign on – Microsoft 365

Hvis en organisasjon har sine brukere i et Microsoft365-miljø, er den enkleste måten å administrere Loops-brukere å bruke AzureAD som en såkalt Identity Provider (IDP) med SSO. Dette betyr at brukeren ikke trenger å huske en egen påloggingskonto for Loops, men kommer inn med sin Microsoft-konto.

I skrivende stund må organisasjonen være forberedt på dette i Loops, det er noe vi som leverandør setter opp med noen få tastetrykk. Når dette er gjort, trenger vi også hjelp fra administratoren som har administratorrettigheter i Microsoft 365-miljøet for å fullføre konfigurasjonen.

Ved en SSO-pålogging er brukeren logget inn hvis han allerede har en konto, ellers opprettes en konto av riktig type og deretter er brukeren logget inn.

De nøyaktige trinnene avhenger av om Microsoft-miljøet har utdanningslisenser (skole) eller en annen type lisens (f.eks. E3). Årsaken er at hvis du har utdanningslisenser, kan Loops bruke lisenstypen for å avgjøre om det er en student eller en lærer. Med forretningslisenser krever det litt mer informasjon for å fastslå det.

I den vedlagte filen kan du se hvordan den fungerer trinnvis. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål.